Replica van de Ark van Noach verlaat Nederland

by | mei 20, 2016 | Nieuws

De Ark van Noach, die door Johan Huibers is gebouwd en een aantal jaren in Dordrecht te bezichtigen is geweest, gaat deze zomer ons land verlaten. Er zal koers gezet worden naar Zuid Amerika, zo heeft de stichting Ark van Noah in Nederland bekend gemaakt. Er is een strategische samenwerking aangegaan met de Ark of Noah Foundation in Pasadena, Californië, Verenigde Staten van Amerika.1 Johan Huibers is al verscheidene jaren bevriend met Herald Janssen, bestuurslid van deze Amerikaanse stichting.

12778896_938307682932195_2906904941386323318_o.arkofnoahfoundation

Op dit moment wordt het ingewikkelde transport voorbereid. Dat zal gebeuren òf op een gigantisch groot ponton, òf op een transportschip. De tweede optie gaat sneller, maar is een stuk duurder. De planning is om eerst naar Fortaleza in Brazilië te gaan en dan naar Rio de Janeiro voor de Paralympic Games 2016. Een groot aantal andere havensteden worden dan vanaf volgend jaar aangedaan. De Ark zal voorzien worden van moderne technieken, zoals hologrammen, virtual reality en augmented reality snufjes. Daarvoor is een termijn van drie jaar uitgetrokken.

Na Brazilië staan Uruguay, Argentinië, wellicht Cuba, Puerto Rico, Colombia en dan U.S.A. in de planning. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend. In veel landen zal de Ark niet alleen als een tijdelijk event te bezichtigen zijn, maar ook een blijvende herinnering achterlaten. Dit zal in vorm van zogenaamde “Ark van Hoop centers” zijn, een kopie van de Ark in kleinere schaal, op land, daar waar hulp nodig is. Binnen deze centra kunnen een crèche en kleuterschool een plek krijgen, maar ook een kliniek, opleiding voor diverse ambachten, en verder een leslokaal voor informatie over hygiëne en voeding. Het is de bedoeling dat deze lesruimten ook kunnen worden samengevoegd tot een grotere zaal voor het geven van presentaties, toneelvoorstellingen en kerkdiensten.

De financiering van dit alles wordt ten dele gedragen door sponsoren, alsmede door crowd funding campagnes in Amerika en Brazilië. In Nederland loopt dat via https://justgiving.nl/nl/charities/918-ark-van-noach. Het project kan verder gevolgd worden op Facebook, te vinden via deze link.

De promotievideo kan hieronder bekeken worden:

Voetnoten

  1. Zie: www.arkofnoah.org

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!