Saoedi-Arabië verwelkomt toeristen: kan Exodustheorie nu worden bevestigd?

by | nov 29, 2019 | Archeologie, Nieuws

Verschillende christelijke onderzoekers menen dat je de berg Sinaï, waar Mozes van God de wet ontving, niet op het gelijknamige schiereiland moet zoeken. Ze wijzen op een aantal bijzondere geologische en archeologische structuren in Saoedi-Arabië, die overeen lijken te komen met de geschiedenis uit Exodus. Tot nu toe was het echter moeilijk om dat te bevestigen, want de Saoedische overheid verbood bezoekjes aan deze locaties. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Lange tijd was Saoedi-Arabië gesloten voor (niet-religieuze) toeristen. In 2013 besloot de overheid mondjesmaat toeristenvisa uit te reiken. Maar nu gooit Saoedi-Arabië de deuren wijd open voor buitenlandse bezoekers. Daardoor is het ook mogelijk om belangrijke archeologische plekken te bestuderen die voorheen niet te bezoeken waren zonder een flinke zak smeergeld mee te nemen.

Het besluit van de Saoedische regering ontlokte enthousiaste reacties vanuit de toeristenbranche. Ook christelijke reisorganisaties als het Amerikaanse Living Passages waren er als de kippen bij. Deze tour operator biedt reizen aan naar Saoedi-Arabië, waarbij je ook een bezoekje kunt brengen aan de berg Jebel-al-Lawz, de berg waarvan sommigen menen dat het de Sinaï is. Belangrijker nog dan toerisme is dat de beslissing van Saoedi-Arabië om de deuren te openen ook archeologisch onderzoek mogelijk maakt. Wie weet wat er allemaal nog over de Bijbel te ontdekken valt in de Arabische woestijn?

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!