Kom naar ons congres van 17 september 2016: Schepping en leven onlosmakelijk aan elkaar verbonden

by | jul 28, 2016 | Nieuwsbrief, Onderwijs

Schepping en leven liggen onder vuur in Europa. Toen een vrouw aan de atheïst dr. Richard Dawkins vroeg welk advies hij iemand zou geven die zwanger was van een kind met het syndroom van Down, zei hij: Aborteer het en probeer het opnieuw. Ook een schepping van zes dagen is niet meer van deze tijd. Christelijke scholen die dat nog wel onderwijzen worden gezien als primitief, achterhaald en middeleeuws. Ze zouden de kinderen geen neutraal onderwijs (iets wat overigens onmogelijk is) geven maar indoctrineren met iets wat zou lijken op sprookjes. De Raad van Europa heeft in 2007 mensen die deze zes dagen nog wel onderwijzen bestempeld als ‘gevaarlijk’. Maar wat ons betreft ‘zijn schepping en leven onlosmakelijk aan elkaar verbonden’.

water-913367_1280

Onze medewerker schreef nog niet zo lang geleden dit in een tijdschrift van een pro-life-organisatie: “Schepping en leven horen onlosmakelijk bij elkaar. Het leven op aarde is hier ter ere van onze Schepper. Zouden wij dan wijzer zijn dan God en het leven geschonken aan een ongeboren baby wegnemen? Een baby die door God geschapen is om te leven tot Zijn eer? Zouden wij dan wijzer zijn dan God en onze ontstaansgeschiedenis in Zijn Woord dermate ombouwen dat we de rol van de Schepper met een vergrootglas moeten zoeken? De Schrift geeft ons een eenduidig antwoord (Psalm 139:14-17 en Jesaja 29:16): Nee.” Logos Instituut en Schreeuw om Leven hebben daarom de handen ineengeslagen en organiseren op 17 september 2016 op Urk een congres onder de titel: ‘Schepping en leven: onlosmakelijk aan elkaar verbonden’

Dr. Roelof Bisschop, van de SGP Tweede-Kamerfractie, zal komen spreken over schepping en leven in de politiek maar vooraf zal de directeur van Schreeuw om Leven zijn openingswoord doen en dominee Sonnevelt spreken over schepping, leven en de Bijbel. In de pauze wordt een eenvoudige lunch gratis verstrekt en is er een boekentafel aanwezig waarmee u uw kennis over het onderwerp kunt bijspijkeren. In de middag spreekt Logos-medewerker Jan van Meerten waarna hij het stokje doorgeeft aan de voorzitter van Logos Instituut, Frans Gunnink, die spreekt over de waarde van Genesis voor evangelieverkondiging. Daarna zal dr. Siem de Marie spreken over theïstische evolutie en de (on)mogelijkheid om dit te combineren met de historische betrouwbaarheid van de Bijbel. Daarna is er een korte pauze met koffie en thee. Na de pauze draait het om het leven en zullen dr. Ruth Seldenrijk en Esmee Wiegman (van de NPV) spreken over het levensbegin en het levenseinde.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Als kleine tegemoetkoming in de onkosten vragen wij een kleine entreeprijs van 5 euro als normaal tarief. Studenten kunnen met korting naar binnen zij betalen in plaats van 5 euro, 2,50 per persoon. Aanmelden kan via deze link.

Advertentie_schepping_en_leven

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!