In deze video van BrinkTV wordt dr. Nathaniel Jeanson geïnterviewd over zijn taak bij het Institute for Creation Research. Hij vertelt aan welke onderzoeken er aandacht krijgen bij ICR, maar ook aandacht hebben gekregen. Aan hem worden ook de vragen voorgelegd: ‘Wat is evolutie?’, ‘Wat is schepping?’, ‘Wat is wetenschap?’ en ‘Wat is leven?’. Volgens Jeanson zijn de schepping en de werkelijkheid niet met elkaar in tegenspraak.

PS JvM: Er staan enkele foutjes in de ondertiteling. Rond 05:30 geeft de ondertiteling ‘psychologie’ terwijl dr. Jeanson ‘fysiologie’ uitspreekt. Rond 06:58 staat in de ondertiteling ‘akker’ terwijl dr. Jeanson spreekt van een ‘boomgaard’. Rond 07:11 staat in de ondertiteling Michael Behe terwijl dr. Jeanson het over Michael Denton heeft. Rond 10:24 geeft de ondertiteling ‘tegenbewijzen’, beter is om te spreken van ‘tegenargumenten’ of ‘argumenten tegen’. Idem bij 12:27. Rond 19:54 geeft de ondertiteling ‘kappen’, maar dat moet zijn ‘hakken’. Rond 21:58 geeft de ondertiteling ‘Genesis 1:11’, maar dat moet zijn ‘Genesis 1-11’.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Dr. N.T. Jeanson promoveerde in de Cell- en Ontwikkelingsbiologie aan Harvard University. Hij is momenteel werkzaam voor Answers In Genesis.

2 Comments

peter b

…en een “orchard” is geen “akker” maar een “boomgaard”

Hoe kan een “tree of life” nu de eigenschappen van een akker hebben? De waargenomen door data onderbouwde levensboom (stamboom van het leven) is een netwerk waar het microben betreft, en ziet er uit als een bos bomen (boomgaard). Het toont “independent origins” d.w.z. “onafhankelijke oorsprongen”…onafhankelijk van common descent, m.a.w. verschillende oorsprongen …en dat impliceert schepping.

Reply
Jan van Meerten

Geachte Peter B., U schrijft: en een “orchard” is geen “akker” maar een “boomgaard. Dat klopt inderdaad, ik zet het bij de PS.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 tekens over