Staan er dino’s in de Bijbel?

by | jun 7, 2016 | Dinosauriërs, Onderwijs

dinosaur-958017_1280Als je in de Bijbel zoekt naar het woord ‘dinosaurus’, kun je lang zoeken. In de tijd dat de Bijbel geschreven werd, bestond het woord ‘dinosaurus’ namelijk nog helemaal niet! Dat woord is pas in 1841 bedacht, en het betekent ‘verschrikkelijke hagedis’. Een wetenschapper kwam door de vondst van een dinofossiel op het idee voor dit woord.

Wat we wel in de Bijbel lezen, is het woord ‘draak’. Niet voor niets zijn er zoveel verhalen over draken in de wereld: het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om dino’s! Alleen bestond dat woord toen nog niet.

Wist je dat er in de Bijbel zelfs bepaalde dino’s beschreven worden? Zo wordt in het bijbelboek Job (Job 40 vers 10) een dier beschreven dat ‘Behemoth’ heet. De omschrijving is precies die van een grote dino met een lange nek en een lange staart. Ook een zeedier met dinoafmetingen wordt genoemd, de ‘Leviathan’ (in de Bijbelboeken Job, Psalmen en Jesaja). Maar zeedieren zijn officieel geen dino’s.

Er zijn heel wat afbeeldingen gemaakt van dino’s, zoals grottekeningen en beeldjes, door mensen in de oudheid. Dit deden ze lang voordat dino’s werden afgebeeld zoals we die vandaag de dag in boeken zien. Men had namelijk nog heel niet al die dinofossielen gevonden. Die mensen konden dus niet weten hoe dino’s eruit zagen, tenzij ze die zelf hadden gezien! Er zijn zelfs nu nog ooggetuigen die zeggen levende dino’s te hebben gezien in bijvoorbeeld Afrika.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van dinowebmaker. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!