Stef Heerema in Oegstgeest over de zondvloed in de Nederlandse ondergrond

by | okt 20, 2017 | Evenement

Op dinsdag 14 november wordt er in Cultuurhuis de Paulus, te Oegstgeest een presentatie gehouden over geologie, met als titel ‘Geologie Nederland toont zondvloed’. Deze avond is een vervolg op de Conferentie ‘Geloof en Wetenschap’ die van 28 augustus t/m 2 september jl. plaatsvond in Leiden, Apeldoorn en Groningen.

Ing. Stef J. Heerema geeft een pakkende presentatie van onze ondergrond in een tweeluik van zeer diep, tot het maaiveld. Kilometers hoge zoutformaties blijken te zijn gevormd in een synchrone beweging van stollende zoutmagma in zondvloedmodder. Tot 700 meter diepe tunneldalen blijken te zijn uitgespoeld door catastrofale waterstromen onder ijs. IJs dat dreef op zondvloed water. Of we nu kijken naar zout op grote diepte of naar hunebedstenen op het maaiveld, beiden getuigen van de Bijbelse vloed. Tijdens de avond is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Stef Heerema doet sinds 2006 onderzoek naar het ontstaan van zoutformaties en ijstijd verschijnselen. Hij is lid van de Nederlandse Geologische Vereniging en van het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap. Tevens is hij bestuurssecretaris van Logos Instituut en bestuurslid bij ForumC, waar hij verdedigt dat de Bijbel betrouwbaar is tegenover wetenschap.

Cultuurhuis de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom. Boekentafel aanwezig van Logos Instituut.

Andere artikelen van Stef Heerema

 

DVD Geologie Nederland toont zondvloed

Noord Nederland is in het nieuws. Gaswinning vanonder een zoutlaag leidt tot bevingen. De zoutlaag vormde bergen van 3000 meter, begraven onder lagen zand, klei en kalk. Deze lagen, de fossielen en de brandstoffen zijn in één modderige catastrofe gevormd.

Stef Heerema publiceerde zijn werk in Journal of Creation, Grondboor & Hamer, Factum en Weet Magazine.

Bethel University heeft deze toegankelijke studie naar zondvloed vastgelegd in oktober 2017. Met inleiding van Ds. Jacob Folkerts: “We hebben een stevig verhaal. Als je het hebt over de Schrift, kunnen we zeggen: we hebben nog steeds de beste papieren. We hebben een verhaal dat standhoudt en laat je niet afschrikken door wetenschap.”

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!