Strijd om de schepping is vooral een geestelijke strijd

by | nov 16, 2017 | Nieuwsbrief, Onderwijs

“Ik volg Logos nog. Het ziet er goed uit allemaal. Steeds meer kennis en daardoor een plek waar ik persoonlijk altijd naartoe zou gaan als ik vastloop in gesprekken met atheïsten en/of wetenschappers.” Zo maar een reactie van iemand die regelmatig onze website bezoekt. Fijn dat de artikelen op de website gebruikt worden in de discussie met andersdenkenden. Elke dag verschijnt er een nieuw artikel online, soms zelfs meerdere per dag. Leest u ze ook?

Reacties

Moderne wetenschap in de Bijbel

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen, hebben wij de reactiemogelijkheid via onze website uitgeschakeld. Uitleg hierover is hier te vinden. Via Facebook is het wel mogelijk om op artikelen te reageren. Dat we via dat sociale medium niet genegeerd worden blijkt wel uit de grote hoeveelheid reactie die artikelen krijgen. Vooral atheïsten en theïstisch evolutionisten is er alles aan gelegen om argumenten te bestrijden. Soms met inhoudelijke kritiek, maar vaak ook met holle frasen. Dit bevestigt onze overtuiging dat het vooral een geestelijke strijd is tussen twee geloofssystemen. Met kan of wil niet geloven dat het scheppingsverhaal waar is.

De Behemoth en de Leviathan

Er komen ook inhoudelijke reacties op berichten binnen. We proberen deze vragen en/of opmerkingen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook vragen we hulp van experts of mensen die zich hebben verdiept in een thema. Een voorbeeld: U kent vast wel de tekst uit Job 40 en 41. Daarin staan beesten beschreven die de naam Behemoth en Leviathan dragen, of in sommige bijbelvertalingen nijlpaard en krokodil. We kregen daar verschillende vragen over. Radagast de Bruijne, iemand die schrijft onder pseudoniem, heeft er gisteren een artikel over gepubliceerd. Hij schrijft in zijn inleiding: “In Job 40 en 41 worden twee bijzondere dieren beschreven: de Behemoth en de Leviathan. Er is tussen creationisten en evolutionisten veel discussie geweest over de identificatie van deze twee dieren. Creationisten identificeren de Behemoth doorgaans als een sauropode en de Leviathan een uitgestorven zeereptiel, terwijl deze interpretatie binnen een naturalistische visie niet mogelijk is. Daarbinnen worden de dieren doorgaans gezien als nog bestaande dieren – zoals het nijlpaard en de krokodil – of als mythologische wezens.”

Presentatie van docudrama ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’

Onze website wordt elke dag goed bezocht en daar zijn wij heel blij mee. Daarnaast zijn we ook actief betrokken bij het maken van nieuw materiaal. Zo organiseren we samen met Aktefilm een première van de nieuwe docudrama ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’. Nehemia Ministries in Zwijndrecht is bereid een zaal af te staan voor het tonen van deze documentaire. Komt u ook op 29 november? De toegang is gratis, aanmelden is wel gewenst en dat kan hier. Tot ziens op 29 november!

Bestuurssecretaris Stef Heerema spreekt bij Bethel University – een initiatief van de Vrije Baptistengemeente te Drachten – over de relatie tussen de zondvloed en de Nederlandse geologie. Er kwamen 400 mensen luisteren naar zijn college.

Deel onze folder uit!

De meeste kerken hebben in de hal of in de kerkzaal een tafel waarop brochures gelegd worden van diverse organisaties. Iemand uit onze achterban mailde: “Graag ontvangen wij nogmaals een stapeltje Logos folders om uw instituut te kunnen promoten.” Helpt u mee om het Bijbelse geluid inzake de schepping te verspreiden in uw kerk? Mocht u ook brochures willen hebben om in uw kerk te leggen laat het ons dan weten via info@logos.nl

Elke maand korting!

Voor u als vaste nieuwsbrieflezer hebben we iets nieuws: vanaf nu zult u in elke nieuwsbrief een kortingscode vinden voor onze webshop. Bent u nog geen abonnee? Schrijf u dan snel in aan de rechterkant van deze website. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de nieuwsbrief.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!