Strijd om de schepping

by | nov 13, 2017 | Debat, Nieuws, Onderwijs

Hoe lees je de Bijbel? Kun je nog wel gewoon Genesis lezen zoals het er staat, of moet je de tekst opnieuw uitleggen in het licht van de evolutietheorie? En als je dat doet, wat zijn dan de gevolgen? Hierover gaat Weet-hoofdredacteur Jan Rein de Wit in debat met theoloog Gijsbert van den Brink, de auteur van En de aarde bracht voort.

De evolutietheorie houdt christenen al anderhalve eeuw bezig. De gewone lezing van de Bijbel laat geen ruimte voor evolutie en miljoenen jaren. Toch zijn veel christenen van mening dat je evolutie aan de Bijbel kunt toevoegen. Volgens Gijsbert van den Brink is evolutie een voldongen feit, en kun je er niet omheen dat je de Bijbel anders moet lezen. Maar Jan Rein de Wit is daar niet van overtuigd: volgens hem is Genesis een waargebeurd historisch verslag. Op deze dag gaan Jan Rein en Gijsbert met elkaar in debat.

Op zaterdag 9 december vindt het debat over En de aarde bracht voort plaats in de Fonteinkerk aan de Robert Kochstraat 4 in Amersfoort. Deelname kost 8 euro, inclusief twee consumpties, en opgeven kan via deze link.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!