T. rex uitgekleed

by | jun 15, 2017 | Dinosauriërs, Evolutie

Groot nieuws van het evolutiefront. De bekendste dino, Tyrannosaurus rex, had blijkbaar toch geen veren, maar schubben. Wat zegt dit over de vermeende dino-naar-vogel-evolutie?

Sinds een aantal jaren is het de trend om op elke tweepotige vleesetende dino veren te plakken. Toen de filmkraker Jurassic World1 daar niet aan meedeed kwam er een hoop kritiek, omdat met name de Velociraptors, maar ook T. rex een verenkleed moesten hebben.2 Ondanks dat er bij geen van beide dinosoorten ooit veren zijn aangetroffen.

Vanwaar dan die veren?

Evolutionisten geloven dat dino’s zijn geëvolueerd tot vogels. En vogels hebben veren, dus moeten er vele tussenvormen zijn die ook allemaal veren hadden. Omdat men ‘weet’ dat de ‘voorouders’ van de T. rex veren hadden geloofden veel evolutionisten dat ook T. rex (en dan vooral de jonkies) wat pluiziger waren dan je van een reptiel zou verwachten. Maar een nieuw onderzoek maakt korte metten met deze theorie. Stukjes huid van een T. rex en andere Tyrannosauria hebben onomstotelijk aangetoond dat deze dino’s geen veren hadden, maar schubben.3 Al laten nog lang niet alle evolutionisten zich overtuigen door dit bewijs.4

Vogel of dino?

Hoewel de theorie dat vogels uit dino’s voortkwamen al heel oud is, en er ook wel vondsten zijn die ervoor lijken te pleiten, is tot nu toe steeds gebleken dat dino’s dino’s zijn en vogels vogels. Dat mag je ook verwachten op basis van de Bijbel. God heeft de vogels en andere vliegende dieren namelijk op dag vijf geschapen, elk naar zijn soort (‘naar hun aard’, SV; niet te verwarren met de biologische soort). Dino’s werden op dag 6 geschapen, ook elk naar hun soort of basistype. De vraag is nu welke dino de volgende is die ‘ontvederd’ gaat worden. 

Dit artikel is met toestemmening overgenomen van de website WaaromSchepping. Het originele artikel is hier te vinden.

Voetnoten

  1. https://waaromschepping.wordpress.com/2015/08/01/jurassic-world-spoiler-alert/.
  2. https://www.polygon.com/2015/6/10/8760275/jurassic-world-dinosaurs-feathers
  3. https://logos.nl/onderzoek-verbaast-paleontologen-tyrannosaurus-rex-geen-veren/.
  4. http://osmatar.deviantart.com/art/Casuarius-the-featherless-bird-685583133.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!