“Toegevoegde waarde voor jongeren die aan alle kanten bestookt worden door (theïstische) evolutie.”

by | mrt 23, 2018 | Onderwijs

Vorige zomer verscheen Oorspronkelijk van Mart-Jan Paul in de boekwinkels. Hij had destijds al aangekondigd dat er ook een jongerenversie van zijn boek zou komen. Die is er nu, en wel onder de titel Waar komen wij vandaan?

Waar komen wij vandaan?

In Waar komen wij vandaan? volgt Paul een iets andere lijn dan in Oorspronkelijk, al komen de meeste onderwerpen wel terug. In 180 pagina’s kan natuurlijk niet hetzelfde worden gezegd als in 525, maar dat helpt om tot de kern te komen. Waar komen wij vandaan? is geschreven voor jongeren. Toch is het taalgebruik voor deze doelgroep af en toe wat aan de moeilijke kant. Dit boek zou beter zijn doel bereiken wanneer hier en daar de moeilijke worden er wat waren uitgefilterd.De coverplaat is mooi gekozen, een mens die opkijkt naar een Brachiosaurus. Dino’s spreken tot de verbeelding, en impliciet wordt op de voorkant niet alleen de vraag gesteld waar we vandaan komen, maar ook hoe het zit met de dino’s. Ook de binnenkant is rijkelijk geïllustreerd met zwart-witafbeeldingen, schema’s, grafieken en tabellen.

Waar komen wij vandaan? heeft één groot voordeel ten opzichte van Oorspronkelijk. Toen Oorspronkelijk uitkwam, was net En de aarde bracht voort van Gijsbert van den Brink verschenen. Hierdoor heeft Paul niet de tijd gehad om uitgebreid op de theologie van Van den Brink in te gaan. Omdat Waar komen wij vandaan? begin dit jaar verscheen, heeft hij gelukkig wel de tijd kunnen nemen om ook op Van den Brink in te gaan. Hierdoor heeft Waar komen wij vandaan? zeker een toegevoegde waarde voor jongeren die aan alle kanten bestookt worden door (theïstische) evolutie.

Dit boek wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website WaaromSchepping. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!