Top-10 van de meest verkochte producten

by | feb 13, 2017 | Nieuws, Onderwijs

Vandaag (13-2-2017) is het precies één jaar geleden dat Logos Instituut officieel geopend werd door middel van een openingscongres op De Passie scholengemeenschap te Utrecht. Daarvoor, in oktober 2015, was Logos Instituut al aangekondigd middels een open brief aan alle christenen in Nederland. Deze brief is hier te vinden. In het eerste Logos-jaar zijn er veel producten verschenen op en verkocht via onze webshop. Welke waren de meest gewilde producten? Hieronder een top-10.

boekhandel_bibliotheek.pixabay

Nummer 1

Kids DVD over Dinosaurussen

Beschrijving: “Kids DVD over Dinosaurussen
* Wist je dat dinosaurussen samen met Adam leefden in de Hof van Eden?
* Zijn er nog steeds levende dinosaurussen?
Meneer Hovind vertelt op een grappige manier aan een jong, aandachtig luisterend publiek alles over verschillende dinosaurussen.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/dvds/kids-dvd-over-dinosaurussen/

Nummer 2

Wat weten we van dinosaurussen?

Beschrijving: “Iedereen is geïnteresseerd in dinosaurussen! “Wat weten we van dinosaurussen?” neemt je mee in de spannende wereld van de dinosaurussen en laat je ontdekken hoe ze in het echt waren. Verder ontdek je hoe fossielen ontstaan, hoe ze worden opgegraven, en tentoongesteld in het museum. Reis met de dino’s mee als ze aan boord gaan van de ark van Noach en betreed de vreemde nieuwe wereld van na de zondvloed. Ontdek zelf wat er met de dinosaurussen is gebeurd en of er misschien nu nog enkele in leven zijn. Doe mee in dit spannende avontuur waarin je meer leert over deze prachtige schepsels die God heeft ontworpen en geschapen.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/boeken/wat-weten-we-van-dinosaurussen/

dinosaur-966875_1280

Nummer 3

DVD Duizenden…niet miljarden?

Beschrijving: “Hoe oud is de aarde? Duizenden of miljarden jaren? Doet het ertoe? Voor evolutie is een aarde van miljarden jaren nodig, maar het getuigenis van Genesis wijst op een jonge aarde. Veel mensen volgen de claim van de gevestigde wetenschap dat de aarde miljarden jaren oud is. De Bijbel leert echter duidelijk dat God de wereld schiep in zes dagen. Gecombineerd met de Bijbelse geslachtsregisters ontstaat het beeld van een jonge aarde, en niet van een oude. Wat op het spel staat is de betrouwbaarheid van het boek Genesis en daarmee van de hele Bijbel. Van 1997 tot 2005 heeft het ICR het zgn. RATE-team ondersteund. ‘Rate’ betekent ‘snelheid’, en staat ook voor ‘Radioisotopes and the Age of the Earth’. Dit is een groep wetenschappers die de gebruikelijke methoden van ouderdomsdatering nauwkeurig heeft getoetst en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. De resultaten van dit onderzoek vormen sterke aanwijzingen dat de aarde duizenden, en geen miljarden jaren oud is. Ondermeer wijst het onderzoek op verandering van de snelheid van radioactief verval. De ontdekkingen in dit onderzoeksproject zijn verbazingwekkend, en mogen een aanleiding zijn voor hen die uitgaan van een oude aarde om de eigen argumentatie te heroverwegen. Deze appellerende documentaire ‘Duizenden… Niet miljarden?’ vat de resultaten samen van het uitgebreide onderzoeksproject dat acht jaar heeft geduurd en sluit aan op enkele Engelstalige boeken. Een korte dramatisering is toegevoegd van een christenstudent wiens geloof wordt uitgedaagd door een professor die de evolutionaire zienswijze brengt als waarheid. De DVD bevat veel bonus-materiaal en een duidelijk keuzemenu. Dit alles maakt de DVD bijzonder goed geschikt voor zowel persoonlijke studie als gebruik in klaslokaal of collegezaal.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/dvds/dvd-duizenden-niet-miljarden/

Nummer 4

DVD 1 De leeftijd van de aarde

Beschrijving: “Met behulp van wetenschappelijke bewijzen toont Dr. Kent Hovind aan dat de schepping in zes letterlijke dagen heeft plaatsgevonden. Hiermee wordt de gedachte weerlegd dat de aarde is geëvolueerd gedurende miljarden jaren. ‘De Leeftijd van de Aarde’ toont de onjuistheid aan van de oerknaltheorie en van het religieuze geloof in evolutie.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/dvds/dvd-de-leeftijd-van-de-aarde-ramsj/

aarde

Nummer 5

Het Antwoordenboek voor kids – Deel 2

Beschrijving: “Dinosaurussen zijn boeiende dieren, waar kinderen gewoon gek op zijn. En zelfs de jongste gelovige kent het Bijbelse verhaal van Noach en de ark. Ontdek in dit boekje hoe je een aantal heel interessante vragen van kinderen kunt beantwoorden over dinosaurussen en de ark van Noach. Vragen als:

– Hoe pasten alle dinosaurussen in de ark?
– Hoe zorgde Noach ervoor dat de dieren elkaar niet opaten?
– Waar bleef al het water na de zondvloed?

Kinderen hebben altijd vragen – en in deze serie Het antwoordenboek voor kids geeft Ken Ham antwoord op een aantal van hun moeilijkste vragen over de Bijbel en geloof.

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/boeken/het-antwoordenboek-voor-kids-deel-2/

Nummer 6

Evolutie Het nieuwe studieboek

Beschrijving: “Het vermogen om micro-evolutionair te veranderen is een basiseigenschap van het leven. Experimenteel biologisch onderzoek heeft dit aangetoond. Maar is daarmee ook macro-evolutie bewezen? Macro-evolutie is de hypothese dat complexe structuren en basisbouwplannen van het leven uit simpele voorlopers zijn ontstaan. Een eerlijke vraag verdient een eerlijk antwoord. Daarom is dit boek, deze ontdekkingsreis geschreven. Stap voor stap wordt het terrein verkend. Welke micro-evolutionaire processen zijn er? Wat kunnen ze? Welke theorieën over macro-evolutie bestaan er? Is er een mechanisme? Gegevens uit alle relevante disciplines van de biologie worden in dit nieuwe studieboek helder, systematisch en zakelijk weergegeven.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/boeken/evolutie-het-nieuwe-studieboek/

landschap_beek-pixabay

Nummer 7

DVD Einsteins waarschuwing

Beschrijving: “De kritische bestudering van de ontstaansgeschiedenis van het evolutiemodel laat zien dat het evolutiemodel geen puur natuurwetenschappelijk model is. Kenners van de wetenschapstheorie zal dit niet verbazen. Wel verbazend is de hardheid en verbittering waarmee de evolutiegedachte als waarheid naar voren is gebracht – nodig als fundament onder een materialistische wereldbeschouwing. De film toont indrukwekkend de niets ontziende opmars van deze gedachte, ondanks de waarschuwing van Einstein ‘God dobbelt niet’ – en laat zien dat de fundamentele vraag naar de oorsprong van het leven alleen dan zinvol beantwoord kan worden, als achter de dingen en het leven een bouwplan en een Schepper aangenomen wordt.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/dvds/dvd-einsteins-waarschuwing/

Nummer 8

DVD Bestaat er bewijs voor Macro-Evolutie?

Beschrijving: “Volgens het evolutiemodel van Darwin hebben de hogere organismen zich uit de lagere levensvormen ontwikkeld. Dit wordt macro-evolutie genoemd. Maar naar de bewijzen worden tot op de dag van vandaag nog gezocht.”

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/dvds/dvd-bestaat-er-bewijs-voor-macro-evolutie/

leeuwen_dierentuin-pixabay

Nummer 9

DVD Wat Darwin niet kon weten

Beschrijving: “‘Wat Darwin niet kon weten’, zo heeft prof.dr. Siegfried Scherer zijn lezing over de resultaten van 150 jaar evolutieonderzoek genoemd. Prof.dr. Siegfried Scherer is één van de bekende wetenschappers die kritiek op het evolutiemodel van Darwin onder woorden brengt. Hij is auteur van het in de wereld unieke ‘Evolutie, het nieuwe studieboek’. Prof.dr. Siegfried Scherer kan hiermee geplaatst worden in de lange rij van voortreffelijke wetenschappers, zoals Galileo Galilei, Isaac Newton, Gregor Mendel, Albert Einstein en Max Planck, die uitgingen van schepping van het leven. Geloof en wetenschap is nooit een tegenstelling geweest. Prof.dr. Siegfried Scherer komt in zijn lezing tot het resultaat, dat de beslissende vragen 150 jaar na Darwin nog steeds onopgelost zijn:
• Het ontstaan van het leven is onbekend.
• De fossiele gegevens zijn ondanks de grote aantallen vondsten teleurstellend.
• Macro-evolutie is niet experimenteel bewezen.
• Ondanks dat het tegendeel beweerd wordt, geldt nog steeds wat de grote onderzoeker Louis Pasteur aantoonde: ’Leven ontstaat alleen uit leven.’

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/dvds/dvd-wat-darwin-niet-kon-weten/

Nummer 10

Het Antwoordenboek voor kids – Deel 1

Beschrijving: “Het verhaal van de schepping en de hof van Eden is heel bekend. Kinderen hebben er veel vragen over, en dat geeft ons een mooie gelegenheid om belangrijke Bijbelse waarheden met hen te delen. In dit boekje worden hun vragen beantwoord op een manier die zelfs de jongste gelovige kan begrijpen. Vragen als:
– Hoe heeft God alles uit niets geschapen?
– Waarom liet God Adam namen geven aan de dieren?
– De slang praatte met Eva. Waarom kunnen slangen nu dan níét praten?

Kinderen hebben altijd vragen – en in deze serie Het antwoordenboek voor kids geeft Ken Ham antwoord op een aantal van hun moeilijkste vragen over de Bijbel en geloof.

Bron: http://webshop.logos.nl/winkel/boeken/het-antwoordenboek-voor-kids-deel-1/

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!