Uitdijend heelal

by | feb 15, 2021 | Astronomie & Kosmologie, Onderwijs

Vraag

Seculiere wetenschappers verklaren het uitdijen van het heelal zonder problemen. Ten tijde van de oerknal was het heelal erg klein en sindsdien heeft het zich steeds verder uitgestrekt. Hoe verklaren creationisten het uitdijen van het heelal? En waarom dijt het uit? God kan het heelal toch zo groot laten als het was?

Antwoord

Het is niet helemaal waar dat seculiere wetenschappers geen problemen hebben bij het verklaren van het uitdijen van het heelal. Regelmatig komen er berichten dat de uitdijing toch anders is dan men voorspelde op basis van de theorie. Ook zou er helemaal aan het begin van de tijd, vlak na de oerknal, een periode van uitdijing zijn geweest die om onverklaarbare reden is gestart, om even onverklaarbare reden weer stopte en waarbij de natuurwetten vreemde dingen deden (zo werd de zwaartekracht ineens een afstotende kracht, in plaats van een aantrekkende kracht).

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2018, Uitdijend heelal, Weet 53: 50.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!