“Uniek boek over de ware wereld van de dinosauriërs”

by | mei 22, 2019 | Dinosauriërs, Recensie

Dinosaurussen voor kids vertelt als geen ander boek over de unieke wereld van dinosaurussen en hun ware geschiedenis.

Als we een boek over allerlei fantasiezaken lezen, noemen we het een roman. En als we een boek over waargebeurde zaken lezen, spreken we van een populairwetenschappelijk boek. Het boek dat je nu leest is een populairwetenschappelijk boek. Het is de ware geschiedenis van de wereld, die dinosaurussen verklaart op basis van het relaas van God de Schepper in de Bijbel en van nauwkeurige observaties van wat we tegenwoordig vinden.

In deze moderne tijd zijn er echter veel mensen die God niet willen gehoorzamen. Ze willen niet erkennen dat ze zondaars zijn redding nodig hebben. En ze willen niet dat God hun zegt wat goed en slecht is.
Zulke mensen hebben een verklaring van het ontstaan van het leven en het heelal nodig. Maar het is dan wel een verklaring buiten God om. Zij leren dat het leven miljoenen jaren geleden puur bij toeval is ontstaan, en niet dat het een onderdeel van Gods plan is. Dat verzonnen verhaal is onderdeel van de idee dat men ‘evolutie’ noemt.

De evolutieleer gaat ervan uit dat materie of slijm of iets dergelijks het leven heeft voortgebracht en dat daarna over een periode van miljoenen jaren de ene diersoort in een andere veranderde. Ze gaan ervan uit dat dinosaurussen zo’n 200 miljoen jaar geleden evolueerden (zich geleidelijk ontwikkeld hebben) en weer later in vogels zijn geëvolueerd. En 65 miljoen jaar geleden zouden de dino’s om mysterieuze redenen zijn uitgestorven. Ze gaan ervan uit dat ongeveer 2 miljoen jaar geleden aapachtige wezens in mensen begonnen te evolueren en kijk, daar zijn we dan! Degenen die dit geloven, waren er in het verleden natuurlijk niet bij en ze weten ook niet alles. Ze geloven gewoon dat het zo gegaan moet zijn. Het is een manier om het leven te verklaren zonder de macht en de waarheid van onze God de Schepper te erkennen.

In het boek ‘Dinosaurussen voor Kids’ kunnen kinderen de feiten leren van de geschiedenis van dinosaurussen vanaf de schepping tot recente ontdekkingen. En niet alleen kinderen, ook ouders kunnen de waarheid achter tentoonstellingen in musea en gebrekkige evolutietijdlijnen leren!

Dit boek wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!