Unieke livestreams met wereldberoemde dr. James Tour en dr. Peter Borger

by | jan 1, 2022

Het nieuwe jaar is net begonnen. We wensen u een voorspoedig en gezond 2022! Logos Instituut ziet uit naar een gezegend en vruchtbaar jaar. We zijn blij dat we 2022 mogen beginnen met twee prachtige Logos evenementen. Op 19 en 29 januari hebben we 2 unieke livestreams met de wereldberoemde dr. James Tour en dr. Peter Borger. Hieronder leest u meer over deze evenementen. Bent u er ook bij?

James Tour lezing januari 2021

Darwin en honderden wetenschappers na hem hebben voorstellen gedaan over hoe het leven zou zijn ontstaan. Dr. James Tour heeft laten zien dat al hun ideeën chemisch onmogelijk zijn. De Amerikaanse joods-christelijke hoogleraar nanotechnologie en chemie wordt gezien als één van de meest invloedrijke wetenschappers van dit moment.  Daarnaast heeft hij een bijzonder getuigenis. 

Het is een unieke gelegenheid dat hij op 19 januari D.V. beschikbaar is om een lezing over de oorsprong van het leven te verzorgen. Ook staat hij ons graag te woord in een uitgebreide Q&A sessie (vragenronde). De livestream wordt uitgezonden via Youtube en Facebook. De presentatie van Dr. James Tour is in het Engels.

Programma

19.30 – 19.35 Welkom en introductie spreker
19.35 – 20.20 Presentatie ‘Origin of Life’ door Dr. James Tour
20.20 – 21.00 Q&A met Dr. James Tour (mogelijkheid om vragen te stellen via de chat)
21.00 – 21.10 Afsluiting livestream

Meer over Dr. James Tour

Meer te weten komen over Dr. James Tour? Bekijk het getuigenis van Dr. James Tour of lees artikelen waarin we hem uitdrukkelijk genoemd hebben:

Peter Borger boekbespreking

Op zaterdag 29 januari D.V. houden we een boekbespreking met Peter Borger over zijn boek ‘Terug naar de oorsprong’, met als ondertitel: ‘Hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt’. Lees een korte recensie en omschrijving van het boek.

Programma

19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 19.45 Welkom door Kees van Helden (directeur Logos Instituut)
19.45 – 20.15 Boekpresentatie door Peter Borger
20.15 – 21.00 Vragenronde
21.00 – 21.10 Afsluiting door Kees van Helden
21.05 – 21.30 Uitloop met tijd voor napraten

Wie is Dr. Peter Borger?

Peter Borger is moleculair bioloog, specialist in signaaltransductienetwerken en genregulatie-systemen, tevens auteur van Terug naar de Oorsprong. Hij is één van de grensverleggende wetenschappers binnen de nieuwe biologie. Daarin staat onder meer centraal dat soortenvorming daadwerkelijk plaatsvindt, omdat het genoom daarvoor is geprogrammeerd, maar dat alle verschillende soorten niet allemaal dezelfde voorouder hebben. Ook wordt vanuit deze tak van de biologie duidelijk dat er geen genetische informatie-toename nodig is om nieuwe soorten voort te brengen. Alle informatie om nieuwe soorten te vormen was reeds aanwezig in het genoom vanaf de tijd dat de oervormen werden geschapen.

Lees hier één van de 41 artikelen van dr. Peter Borger gepubliceerd op onze website.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven over deze livestreams? Dat kan op verschillende manieren:

Tag: livestreams met wereldberoemde dr. James Tour en dr. Peter Borger

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!