“Verbijsterend dat spraakmakende figuren in de christelijke wereld voorop lopen in de aanvaarding van een achterhaalde theorie.”

by | okt 30, 2019 | Nieuwsbrief

“In de loop van mijn leven accepteerde ik min of meer dat al het geschapene ontstaan was door evolutie. Jammer maar de bewijzen stapelden zich op immers. Wat precies de ommekeer was weet ik niet meer. Maar iets bracht me ertoe de evolutietheorie eens scherp onder de loep te leggen. Was het misschien de bewering dat wij van apen afstammen, iets waar ik grote moeite mee hield en zelfs een belediging vond, ik weet het niet. Ik begon informatie te zoeken op internet en stuitte als snel op het Logos Instituut. Ik lees veel artikelen, soms ook die waarvan de inhoud niet begrijp. (…) Maar ik heb er enorm veel aan. Jullie doen erg belangrijk werk en het is een sterke steun in de rug in mijn geloofsleven en in het overeind blijven als links en rechts van je christenen vallen voor de evolutietheorie. Tegelijk verbijsterd het me dat spraakmakende figuren in de christelijke wereld voorop lopen in de aanvaarding van een achterhaalde theorie. Zonder Logos had ik het misschien ook geaccepteerd. Ga door en Gods zegen.”

Deze reactie is een enorme bemoediging. We zien dit als een steun in de rug om door te gaan met ons werk. Dit is een stimulans om (nog meer) evenementen te organiseren en (nog meer) artikelen te plaatsen op de website. Logos Instituut geeft aan dat de Bijbel, naast dat deze geestelijk gezag heeft, ook voluit historisch betrouwbaarheid is. Mensen ervaren Logos Instituut omgekeerd ook als steun in de rug. We hopen dat we dit werk ook in het najaar van 2019 door kunnen zetten. 

Congres Hardinxveld-Giessendam

Is de aarde plat? Zijn wij ons brein? Was Adam een historisch figuur? Zijn er filosofische aanwijzingen voor het bestaan van God? Spreken archeologie en de Bijbel elkaar tegen of vullen ze elkaar aan? Binnen twee weken kunt u weten wat onze sprekers op deze en meer vragen te zeggen hebben, want binnen twee weken organiseren wij een groot congres in Hardinxveld-Giessendam (namelijk op 8 en 9 november). Er zijn nu al meer dan 275 stoelen bezet, verdeeld over twee dagen (vrijdag 130, zaterdag 150). De hoofdzaal is groot genoeg om het dubbele te herbergen, dus meldt u vandaag nog aan voor dit congres. Het is belangrijk om toegerust te blijven met argumenten vóór de (historische) betrouwbaarheid van de Bijbel en om te zien dat Zijn Woord niet in strijd is met de wereld om ons heen. Daarnaast is het goed om medecreationisten te ontmoeten en met hen in gesprek te blijven. Vanuit de media worden we dagelijks vergiftigd met het naturalistische denkbeelden en reductionistische opvattingen. Dit congres wil dit gif neutraliseren en zalf bieden om de wonden te genezen. Komt u ook luisteren naar de sprekers? Hier is een korte beschrijving van het programma te vinden, hier kunt u uzelf aanmelden en hier is de flyer te vinden die u digitaal zou kunnen verspreiden. Zou u zoveel mogelijk mensen willen wijzen op dit congres? Zouden degenen die verhinderd zijn voor ons willen bidden? Dat Gods Woord open mag gaan (letterlijk en figuurlijk) en om de leiding van de Heilige Geest.

Lucien Tuinstra

Lucien Tuinstra, spreker van Creation Ministries International, is de week na het congres op tournee in Nederland. Er zijn nog twee plaatsen vrij voor een spreekbeurt en wel op zondag 10 november en op woensdagavond 13 november. In welke (kerkelijke) gemeente zou hij nog een spreekbeurt kunnen vervullen? Hieronder is het rooster weergegeven:

8 novemberLezing op het congres in Hardinxveld-Giessendam.

9 november (overdag) – Aanwezig op het congres in Hardinxveld-Giessendam.

9 november (in de avond) – Spreekbeurt in Deventer.

10 november – Staat nog open.

11 november – Een vrije dag voor familiebezoek etc.

12 november (overdag) – Een school voor Voortgezet Onderwijs.

12 november (in de avond) – Spreekbeurt in Bilzen (België).

13 november (overdag) – Een school voor Voortgezet Onderwijs.

13 november (in de avond) – Staat nog open

14 november (overdag) – Een school voor Voortgezet Onderwijs.

14 november (in de avond) – Spreekbeurt in Koog aan de Zaan.

15 november – Terug naar huis

We zien uit naar goede ontmoetingen en prachtige gesprekken. Komt u ook luisteren? Klik voor locatie en route op de linkjes achter de tekst. We zijn blij en dankbaar over het feit dat onze projectpagina druk wordt bezocht. Geregeld ontvangen we (grote) giften om projecten in gang te zetten. Bekijk hier onze projectenpagina. Nogmaals hartelijk bedankt voor uw ondersteuning!

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!