Verrassing! Tyrannosaurus rex toch geen veren…

by | apr 23, 2020 | Dinosauriërs, Paleontologie

Hoewel Tyrannosaurus rex in verschillende musea met veren wordt afgebeeld, blijkt nu dat deze dino tóch schubben had. Er zijn helemaal geen sporen van veren gevonden.

Tyrannosaurus rex veren

Volgens evolutionisten stammen moderne vogels af van tweepotige, vleesetende dino’s (theropoden). Daar hoort de bekende Tyrannosaurus rex ook bij. Daarom denken veel evolutionisten dat verscheidene theropoden veren hadden. Ook T. rex wordt regelmatig met veren afgebeeld, voornamelijk de jonkies. Maar er zijn nog nooit sporen van veren gevonden bij een Tyrannosaurus rex of zijn neven. Nieuw onderzoek van stukjes Tyrannosaurus rex-huid en beenderen van andere Tyrannosaurus-soorten wijzen uit dat T. rex helemaal geen veren had, maar volledig geschubd was. Dat is helemaal tegen de evolutionistische verwachtingen in.

Overigens wil dit niet zeggen dat het onmogelijk is dat er dinosauriërs waren met veren (ook al is daar nog geen waterdicht bewijs voor gevonden). Maar zelfs als ze veren hadden wil dat nog niet zeggen dat ze onderweg waren om vogels te worden.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Nunen, H. van, 2017, Verrassing! Toch geen veren…, Weet 46: 7.

Meer lezen over dinosaurussen?

Lees hier meer artikelen over dinosaurussen.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!