Nieuwe videoserie voor ouders en onderwijzers: 7 leugens

by | dec 15, 2021 | 03. Theologie, Nieuws, Onderwijs, Video

“Als het gezag van het eerste boek van de Bijbel, dat beweert dat God de Schepper is, wordt ondermijnd, op welke plaats in de Bijbel begint dan de echte ‘waarheid?” Als de historische beweringen van de Bijbel niet te vertrouwen zijn, is het dan een wonder dat met name jonge mensen ook de morele lessen van de Bijbel verwerpen?”

Regelmatig blijkt dat bovenstaande aan de basis ligt van kerkverlating onder jongeren. Daarom wil Logos Instituut juist ook aandacht geven aan de ‘zoekers’ onder de jongeren en hen die hun begeleiden of lesgeven. Hoe kunnen we hen helpen om zich te wapenen (Efeze 6) in deze geestelijke strijd?

Om ouders, docenten en begeleiders toe te rusten zijn we een nieuwe videoserie aan het publiceren. Korte video’s met uitleg over de volgende leugens die je in de basis op een verkeerd spoor kunnen zetten:

  1. Als ik iets voel dan is het waar
  2. Volg je hart
  3. Liefde bevestigt alles wat ik voel
  4. Geloof is het tegenovergestelde van kennis
  5. Mensen zijn het product van ongeleide evolutie
  6. Jij bent degene op wie je hebt gewacht
  7. Een goede God zou niet oordelen

Bovenstaande thema’s zijn in de wereld heel erg actueel, kunnen je op het verkeerde been zetten en ondermijnen daarmee al vroeg de ontwikkeling van jongeren. In de video’s wordt de Bijbelse waarheid over deze onderwerpen besproken en krijg je praktische tips over hoe je deze waarheden kunt bespreken met kinderen. Ontzettend nuttig voor huisgodsdienst, zondagschool of het (thuis)onderwijs.

De eerste drie video’s van de zevendelige serie staan inmiddels online en kunt u hier bekijken. Naast deze video’s over de thema’s wordt ook gekeken naar het ontwikkelen van lesmateriaal. Hier hopen we het komende jaar aan te kunnen werken.

 

P.S. Dit materiaal is broodnodig! En om dit beschikbaar te maken zijn financiën nodig.
Wij willen u vragen of u ons hiermee naast gebed ook financieel, door middel van de eindejaarsactie, zou willen ondersteunen?

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!