Een half jaar terug was de fossiele gevederde vogel/dinostaart die in barnsteen was gevonden uitgebreid in het nieuws.1 Nu heeft dezelfde onderzoeksgroep een nieuwe vondst bekend gemaakt: een complete vogelbaby, gevangen in barnsteen.
Barnsteen (ook bekend onder de Engelse naam amber), is versteende hars. Door evolutionisten wordt deze gedateerd op de tijd van de dinosauriërs. De barnsteenfossielen uit Birma krijgen een ouderdom van 99 miljoen jaar toegewezen. In die tijd waren er blijkbaar al volledig geëvolueerde vogels, blijkt maar weer uit deze nieuwe vondst.2
Prachtig fossiel
Aan de veren konden de wetenschappers zien dat het vogeltje in dit barnsteenbrokje waarschijnlijk nog maar een paar dagen oud was. Het fossiel wordt toegeschreven aan Enantiornes, een uitgestorven vogelsoort. De kop, vleugels en poot zijn goed zichtbaar. Ongeveer de helft van het vogeltje is gefossiliseerd, genoeg om een reconstructie te maken.
De bron van barnsteen
Dit soort fossielen geeft geen enkele aanwijzing voor de vermeende dino-naar-vogel-evolutie.3 In tegendeel, deze goed gevormde en volledig ontwikkelde vogels lijken erop te wijzen dat dino’s en vogels afzonderlijk geschapen zijn. Wat ook opmerkelijk is, is de bron van barnsteen. Dat is de versteende hars van (naald)bomen. Er worden wereldwijd enorme afzettingen gevonden van barnsteen, niet alleen in Birma (Myanmar), maar ook in de Baltische staten wordt veel barnsteen gevonden. Hoe zijn deze enorme hoeveelheden daar terechtgekomen? Het is bekend dat bomen hars uitscheiden als ze ‘gewond’ zijn. En gezien de enorme hoeveelheden barnsteen, moeten hier heel wat beschadigde bomen in het spel zijn geweest. De meest voor de hand liggende verklaring is de wereldwijde zondvloed ten tijde van Noach. Alleen met een natuurgeweld van die omvang kun je veel beschadigde naaldbomen krijgen die door het water samengedreven worden, waardoor de hars grote hoeveelheden barnsteen kan vormen.
Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website WaaromSchepping. Het originele artikel is hier te vinden.