Voorouder hagedis was 100% hagedis

by | jun 8, 2021 | Paleontologie

Evolutionisten denken de oudste voorvader van alle hagedissen en slangen te hebben gevonden. Nou ja, zijn fossiel dan (Megachirella wachtleri). En wat denk je? Het was geen hagedis in wording, maar gewoon een hagedis zoals je die nu ook kunt tegenkomen…

CT-scans van een fossiel, dat begin deze eeuw in de Italiaanse Dolomieten is gevonden, laten zien dat het hier gaat om een gewone hagedis. Volgens evolutionisten moet het zo’n 240 miljoen jaar oud zijn. Daarmee is het ’t oudste hagedisfossiel ooit gevonden.

Dit fossiel schuift de evolutie van hagedissen in een keer 75 miljoen jaar terug in de tijd. De evolutie moet dus ineens veel eerder hebben plaatsgevonden dan men eerst dacht. En van 165 miljoen jaar naar 240 miljoen jaar is een flinke sprong.

Er was nog een verrassing: je zou verwachten dat zo’n voorvader primitiever was. Hij was immers bezig te evolueren in de hagedis zoals we die nu kennen? Maar het fossiel vertoont geen tekenen van verandering. Het laat een dier zien dat nu geleefd zou kunnen hebben. Het bracht Randall Nydam, een van de onderzoekers, tot de uitspraak: „Eerst dacht ik niet dat Megachirella een echte hagedis was, maar het empirische bewijsmateriaal dat door deze studie aan het licht komt is substantieel en kan tot geen andere conclusie leiden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!