Waar is de aapmens?

by | feb 1, 2016 | Antropologie, Paleontologie, Recensie

waar_is_de_aapmens.dow

“Een interessante dvd die ik zeker aanbeveel bij evolutionisten en creationisten.”

Van Stichting De Oude Wereld verscheen de vijfde en laatste dvd, Duits gesproken, in Nederlandse ondertiteling: Het evolutiemodel op zoek naar de herkomst van de mens (52 min.; oorspr. titel: Der Fall des Affenmenschen). De dvd geeft een goed overzicht van de speurtocht naar de voorouders van de hedendaagse mens. Falende kruisingsexperimenten tussen mens en chimpansee komen aan de orde. De fraude met de Piltdownmens als voorbeeld van de honger van evolutionistische wetenschappers om hun theorie te bewijzen. Helder geïllustreerd worden de schedelverschillen tussen mens en o.a. gorilla uitgelegd. De variatie in hersenvolume van de verschillende species wordt helder uitgelegd. H. erectus en Neanderthaler liggen qua hersenvolume binnen de variatiebreedte van de moderne mens (790 – 2000 cc). Australopithecus (ca. 510 cc), gorilla (400-750 cc) en chimpansee ( ca. 500 cc) liggen daar alle buiten. Er is bij mensen een correlatie tussen hersenvolume en klimaatzone; in warmere zones zien we kleinere hersenen bij mensen.

Ook de chromosomale verschillen tussen chimpansee en mens worden beschouwd. Dr. Wolf-Ekkehard Lönnig bekritiseert gepubliceerde onderzoeken en komt tot een werkelijk verschil van 8,9% bij nauwkeurige analyse van DNA-basenparen. Van 20% daarvan is die afwijking zodanig dat het leidt tot structurele (3-D), dus essentiële verschillen in die proteïnen. Ook is er veel overeenkomst tussen het DNA van mens en muis; daarover praten evolutieaanhangers echter nauwelijks. Oncoloog prof. dr. Ferdinand Schmidt betoogt dat de meeste mutaties tot zware lichamelijke of verstandelijke schade leiden. Bij de mens is geen enkele puur gunstige mutatie gevonden. Bij röntgenbestraling van fruitvliegjes bleek van 25.000 mutanten er misschien een enkele bruikbaar. Deze ene betrof dan ook nog een verliesmutant; dus degeneratie. Van de geschatte miljarden verkregen mutaties van Drosophila is er niet één natuurbestendige soort verkregen. De ‘scheppende kracht van mutaties’ blijkt dus niet uit de experimentele resultaten. De dvd eindigt met de vraag of de feiten niet aantonen dat mens en aap duidelijk gescheiden zijn geschapen. Een interessante dvd die ik zeker aanbeveel bij evolutionisten en creationisten.

Deze dvd wordt in onze webshop te koop aangeboden.

Dit artikel is met toestemming van de auteur overgenomen uit Ellips. De volledige bronvermelding luidt: Bos, H., 2010, Waar is de aapmens?, Ellips 35 (296): 34.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!