Waar zijn de aliens?

by | sep 14, 2019 | Buitenaards leven

Is er buitenaards leven? Hoe ziet dat eruit? Seculiere astrobiologen nemen aan dat leven elders in het heelal erg op aards leven moet lijken. En aards leven kan niet bestaan zonder water. Maar met water alleen ben je er nog niet…

Als God de wereld niet heeft geschapen, moet het leven op aarde vanzelf zijn ontstaan. En als leven op aarde vanzelf kon ontstaan, kan dat ook elders in het heelal gebeuren, zo redeneert men. Maar daar moet je dan wel de goede omstandigheden voor hebben. Zo moet een planeet in de ‘bewoonbare zone’ liggen, het gebied om de ster waar vloeibaar water kan bestaan. Maar daarmee ben je er nog niet, hebben Amerikaanse astronomen berekend met een nieuw model.

Een planeet moet zich niet alleen in de bewoonbare zone bevinden, maar er moet ook een atmosfeer aanwezig zijn. In die atmosfeer moeten dan broeikasgassen zoals CO2 zitten, die de warmte van de ster vasthouden. Maar een te hoge CO2-concentratie kan weer dodelijk zijn voor levende wezens. Bovendien bevat de atmosfeer van veel van de tot nu toe ontdekte exoplaneten aanzienlijke hoeveelheden giftige stoffen als koolmonoxide. Hierdoor valt een vijfde tot de helft van de planeten in de klassieke bewoonbare zone af. De kans om buitenaards leven te vinden wordt er niet groter op.

Meer weten over buitenaards leven in relatie tot de Bijbel? Bestel dan de Weet-dvd Aliens Ontmaskerd.

Bron: http://www.weet-magazine.nl/gifatmosfeer

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!