WaaromSchepping lanceert 95 stellingen tegen revisionisme

by | okt 18, 2017 | Onderwijs, Persbericht, Theologie

Er is de laatste tijd veel te doen over schepping en evolutie. Wie meent dat hij evolutie aan de Bijbel toe kan voegen moet de Bijbel herzien (reviseren). In navolging van de reformator publiceert WaaromSchepping een gratis ebook met 95 stellingen tegen revisionisme.

In de maand oktober verschijnen op WaaromSchepping.wordpress.com1 alle 95 stellingen, geordend in acht thema’s. Vanaf 30 oktober zijn de stellingen ook als gratis ebook te downloaden.

Nieuwe reformatie

500 jaar geleden spijkerde Luther zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk te Wittenberg. Nu is het tijd voor een nieuwe reformatie, vindt Gert-Jan van Heugten, de oprichter van WaaromSchepping. Luther ageerde tegen het toevoegen van buiten-Bijbelse ideeën aan de Bijbel, zoals de aflaten. Veel christenen vandaag de dag voegen de evolutietheorie toe aan de Bijbel. De Bijbel moet daarvoor wijken. Daarbij past men de eerste elf hoofdstukken van Genesis aan aan de huidige wetenschappelijke consensus. Maar als de Bijbel op deze manier wordt aangepast komen er heel veel Bijbelteksten in het gedrang, inclusief de woorden van Paulus en van Jezus Zelf. Ook zijn er allerlei secundaire problemen met het accepteren van evolutie en een oude aarde.

Evolutie is onwetenschappelijk en heeft al zeker geen plek in de Bijbel. Het is te hopen dat deze 95 stellingen mensen die twijfelen over deze kwesties dichter bij God zullen brengen en hen voorzien van degelijke argumenten om weerstand te kunnen bieden tegen alle revisionistische ideeën.

Voetnoten

  1. https://waaromschepping.wordpress.com/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!