Wat een ongelofelijk ontwerp

by | mrt 20, 2019 | Biologie

Kikkers ondergaan de metamorfose van ei tot kikkervisje tot kikker. Ze beginnen het leven in het water als een vis en ontwikkelen later poten en longen om op land en water te kunnen leven. Dat is een verbazingwekkende lichaamstransformatie; vrijwel elk orgaan en lichaamssysteem wordt radicaal omgewerkt in een specifieke volgorde zodat een kikkervisje kan overleven terwijl het een kikker wordt.

Een kikkervisje haalt zuurstof uit het water met behulp van kieuwen; het verandert in een kikker die longen gebruikt om zuurstof uit de lucht te halen. Een kikkervisje gaat van dier met een staart naar een kikker met poten maar zonder staart. Het kikkervisje gaat van leven in het water tot een kikker op het land en in het water.

Bij kikkers en hun metamorfose is overduidelijk sprake van ontwerp. De levenscyclus van de kikker moest meteen functioneel zijn, anders zou het niet werken. Misschien koos God deze unieke en fascinerende methode voor de ontwikkeling van een kikker, zodat we zouden weten dat Hij bestaat.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.

M
"

Artikelen

Artikelen