Wat is de functie van…mannentepels?

by | jan 1, 2021 | Antwoorden voor sceptici, Onderwijs, Vraag-en-antwoord

Vraag

Ik heb al vanaf kindsbeen af de vraag: wat is nu de functie van tepels bij mannen?

Antwoord

Mannen hebben hun tepels als resultaat van hun vroege embryonale ontwikkeling. In de eerste weken is er nog geen zichtbaar onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk. Vanaf de negende week worden er verschillen zichtbaar (zoals de groei van de penis). In de eerste weken wordt als het ware alles ‘klaargezet’ voor de verdere ontwikkeling. Ook borsten horen daarbij. De genen van een man voorzien echter niet in een verdere ontwikkeling van borsten, de genen van de vrouw wel.

Vergelijk het met een productielijn van auto’s. Je hebt eenvoudige en luxe uitvoeringen van een bepaald autotype. Beide doorlopen in het begin hetzelfde proces. Op een gegeven moment komt er een scheiding en gaan beide uitvoeringen een eigen productieweg. In de luxe uitvoering worden allerlei extra voorzieningen gemonteerd, in de eenvoudige versie niet. Evenwel moesten vroeg in de productielijn al de voorzieningen voor de eventuele luxe extra’s worden aangebracht. Het is bijvoorbeeld te duur om daarvoor een aparte lijn te openen.

Dit is een eenvoudig voorbeeld van hoe we naar de ontwikkeling van het bouwplan van jongens en meisjes kunnen kijken. God heeft een basisplan waarop Hij kan variëren met mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. We noemen dat ‘Design economie’. Man en vrouw dragen grotendeels dezelfde genetische informatie. Het is, economisch gezien, het efficiëntste om de verschillen in het bouwplan zo laat mogelijk tot expressie te laten komen.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Anoniem, 2011, Mannentepels, Weet 8: 48.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!