Ben je wel eens verwonderd over de schepping?

by | mei 17, 2017 | Bijbel, Nieuws, Onderwijs

Als ik op de A4 langs Schiphol rijd, ben ik keer op keer onder de indruk van de enorme vliegtuigen. Machines met een enorm gewicht die honderden mensen of vele tonnen vracht kunnen vervoeren, door de lucht! Indrukwekkend!


 
Mensen kunnen grote dingen maken, en kleine dingen. Vaak verrassend eenvoudig, vaak bijzonder vernuftig. Mensen kunnen veel. Als er weer een nieuwe uitvinding is, is de hele wereld weer diep onder de indruk. Of het nu gaat over een nieuwe manier van (sociaal) communiceren, een nieuwe manier van vervoer, een nieuwe manier van koken, of welke nieuwe manier dan ook. Wat ook opvalt is dat nieuwe dingen ook snel weer wennen. Het bijzondere is heel snel gewoon. 
 
Ben je wel eens verwonderd over de schepping? Of spreekt het menselijke kunnen je meer aan? De discipelen van de Here Jezus waren zwaar onder de indruk van de tempel in Jeruzalem terwijl hun Meester volledig was gefocust op de Heer van de tempel. 
 
Blijkbaar doen we er als mensen veel moeite voor om andere mensen te imponeren en lukt dit aardig goed maar waar is God in dit alles? 

Wil jij ook de dienst van Henk Noordhuis bijwonen? Laat het dan weten via info@logos.nl. Denk je erover na om het hele weekend te komen, meld je dan hier aan.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!