Wetenschap is niet neutraal

by | jul 25, 2018 | Nieuwsbrief, Onderwijs

“Velen denken dat wetenschap bedrijven een neutrale aangelegenheid is en beschouwen wetenschappelijke uitspraken als waarheden. In werkelijkheid zijn uitgangspunten in de wetenschap lang niet altijd neutraal. Zo wordt in de evolutiebiologie gebruik gemaakt van naturalistische vooronderstellingen, waardoor het in deze tak van wetenschap bij voorbaat onmogelijk is om een Schepper te vinden. Een andere reden om mee te gaan met de evolutiewetenschap is dat afwijzing van evolutie vervolging kan betekenen; niet alleen bespotting, maar ook negatieve gevolgen voor iemands carrière.”, dat schrijft de natuurkundige dr. Kees Noorlander op onze website.

Vandaag een korte nieuwsbrief met een korte terugblik, vooruitblik en een basisschoolactie. De augustusnieuwsbrief zal weer wat uitgebreider zijn.

Basisschoolactie

Op de basisscholen is er een schreeuwend tekort aan informatieve bijbelgetrouwe kinderboeken. De meeste informatieve kinderboeken gaan uit van miljoenen jaren evolutie, spontaan ontstaan van leven uit niet-leven, een aarde ontstaan uit een stofschijf en een big bang. Deze boeken zorgen voor verwarring bij kinderen. Daarom heeft Logos Instituut een plan bedacht. We willen graag twee kinderboeken aanbieden ‘Wat weten we van Astronomie?’ en ‘Wat weten we van Dinosaurussen?’. We stellen deze boeken gratis ter beschikking. Uiteraard zijn daar verzend-, verpakking en verhandelingskosten aan verbonden. We hebben berekend dat deze kosten 7,50 euro bedragen per school. Wilt u dat de school van uw (klein- of buurt)kinderen deze twee boeken krijgen? Dan kunt u 7,50 euro overmaken naar Logos Instituut (IBAN: NL53 INGB 0007 6553 73) met als opmerking de naam van de school en de plaats waar deze school staat, zodat wij weten welke school deze boeken moeten ontvangen. Het maakt niet uit of het gaat om openbare, vrije of religieuze scholen. We willen de verzending begin september starten als de scholen in alle regio’s weer zijn begonnen.

Project Voortgezet Onderwijs

In de vorige nieuwsbrief berichtten we over ons project voor het Voortgezet Onderwijs. Dankzij een grote gift van Qluster-IT en De Rode Ballon kunnen wij vijf maanden eerder aan de slag met het maken van lesmateriaal rond de dvd ‘Is Genesis Geschiedenis?’. We willen dit lesmateriaal en de dvd gratis aanbieden aan alle christelijke Nederlandstalige scholen voor Voortgezet Onderwijs. We zien er naar uit om in gesprek te gaan met deze scholen hoe ze dit lesmateriaal het beste in kunnen zetten.

De Betteld

In deze zomer zijn we zes maandagen op De Betteld. Op 30 juli spreekt Stef Heerema over zondvloed en geologie. Op 6 augustus spreken Kees en Anne-Mieke van Helden over relaties en seksualiteit. Op 13 augustus spreekt Jan van Meerten over schepping of evolutie, wat doet het ertoe? De avonden beginnen om 20:00 uur en De Betteld is te vinden in Zelhem (Aaltenseweg 11). Zie onze agenda voor de gegevens.
Webshop

Nog lees- of kijkvoer in deze vakantie nodig? Raadpleeg dan onze webshop. We verzenden nog tot zaterdag 28 juli 2018, daarna zal onze ‘verzender’ drie weken met vakantie zijn. De eerstvolgende verzending na zaterdag zal woensdag 22 augustus zijn. Wij wensen u allen een fijne vakantie!

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!