Zeepbellen, Eiwitten en Informatie

by | mei 24, 2017 | Biologie, Genetica, Onderwijs

Als Cees Dekker (RD 10-5) de moleculaire genetica en de moleculaire biologie een beetje gevolgd heeft de afgelopen jaren, dan weet hij dat leven niet gebaseerd is op materie, zoals zijn zeepbellen en eiwitten, maar op informatie. Zolang wetenschappers niet inzien dat leven op informatie is gebaseerd, zal het nooit iets worden met hun pogingen leven te ontwerpen.

De enige bioloog die inziet dat je leven alleen met informatie kunt maken is Craig Venter, de man die met zijn team het gehele menselijk genoom ontsleutelde in 2000. Hij toonde onlangs aan dat je 500.000 bits informatie nodig hebt om de meest simpele delende cel te maken. Dat staat gelijk aan 473 genen. Insnoerende zeepbellen zijn geen leven. Welingelichte biologen weten dat informatie het geheim van het leven is. Niet materie. Darwinistische evolutie, waarvan Dekker zegt dat het de manier is waarop God schiep, kan alleen plaatsvinden als er een continue stroom van nieuwe informatie, dat wil zeggen nieuwe genen, zou ontstaan. In de empirische biologie zien we juist het tegendeel. Er verdwijnt informatie.

Door te negeren of te ontkennen dat informatie de basis van leven is, ontkennen ze de informatieverstrekker, God en schepping. Jammer dat Dekker nu ook de doodlopende weg van Darwin volgt, want eerder was hij goed op weg.

Dit artikel is met toestemming van de auteur overgenomen uit het Reformatorisch Dagblad. De volledige bronvermelding luidt: Borger, P., 2017, Informatie, Reformatorisch Dagblad Puntkomma 47 (44): 24.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!