Zeewierrietjes

by | jun 3, 2019 | Milieuwetenschappen & Klimatologie

Kunststof afval in de oceaan – ook wel bekend als plastic soep – is een groot probleem. Veel landen halen daarom plastic wegwerpproducten uit de verkoop, waaronder ook rietjes. Maar gaan die dan helemaal tot het verleden behoren? Gelukkig is er een goed alternatief.

Voor plastic rietjes bestaan verschillende alternatieven, die allemaal zo hun eigen nadelen hebben. Zo is er geprobeerd om rietjes te maken van papier, van roestvrij staal of van bamboe. Het nadeel van deze materialen is dat papier erg snel vergaat, roestvrij staal moeilijk schoon te maken is en bamboe ervoor zorgt dat je drankje naar hout smaakt.

Er is echter wel een rietje dat goed afbreekbaar is en niet zo veel nadelen heeft. Het bedrijf Loliware ontwikkelde een rietje dat gemaakt is van zeewier. Volgens Loliware vergaat dit rietje binnen 18 uur en geeft het geen rare bijsmaak aan je drankje. Het rietje zou zelfs eetbaar zijn, maar toch zullen maar weinigen hun rietje opsnoepen. Het is namelijk smaakloos.

Eind 2020 verwacht Loliware de zeewierrietjes in verschillende versies op de markt te brengen. Het bedrijf gaat proberen om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat dit ook financieel gezien een goed alternatief is voor de plastic rietjes. En nu maar hopen dat het een beetje aanslaat.

Bron: http://www.loliware.com/.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!