Zijn er menselijke fossielen gevonden?

by | feb 19, 2021 | Antropologie, Onderwijs, Paleontologie

Vraag

Laatst lazen we uit de Bijbel over de zondvloed. Ik vroeg mij af of er ook in gesteenten of aardlagen menselijke fossielen worden gevonden?

Antwoord

Er zijn inderdaad menselijke fossielen gevonden in ‘oude’ aardlagen. Die fossielen vind je zowel in de vorm van botten als sporenfossielen, zoals voetafdrukken en werktuigen. Veel van die fossielen worden echter betwist. Ze zouden vervalsingen zijn, verkeerd worden geïnterpreteerd of uit latere tijd stammen. Sommige vondsten staan sterker dan andere, maar alles bij elkaar genomen zijn er verschillende die niet in het evolutie-plaatje passen. Zo zijn er skeletten, voetsporen en vuistbijlen gevonden in ‘dinosauruslagen’, en een bronzen belletje in steenkool (https://logos.nl/belletje-noachs-tijd/). Dit soort vondsten zou je niet tegen mogen komen als de evolutietheorie klopt, maar passen juist wel bij het Bijbelse plaatje.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2018, Zijn er menselijke fossielen gevonden?, Weet 53: 46.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!