Zijn mensen geëvolueerd uit aapachtige voorouders? (Video)

by | dec 6, 2023 | 06. Biologie, Evolutie, Evolutie van de mens, Logos Basics, Video

Zijn mensen geëvolueerd van aapachtige voorouders?

Del Tackett en bioloog Todd Wood gaan in gesprek met elkaar over schedels van mensen, van apen, en aapachtige voorouders. Zijn mensen geëvolueerd van aapachtige voorouders?
Tip: Zet de automatisch gegenereerde Nederlandse ondertiteling aan, deze is zeer nauwkeurig.

Deze clip komt uit “Beyond Is Genesis History? Vol. 1 : Leven & Ontwerp. Volledig beschikbaar hier. Ontdek de fascinerende gebieden van de biologie, genetica en intelligent design met 16 diepte-interviews met Del Tackett en zes wetenschappers uit de film. Een bezoek aan de gorilla tentoonstelling in de Memphis Zoo springplanken een uitstekende discussie tussen Del Tackett en bioloog Todd Wood over hominiden, dat wil zeggen, mensen en niet-menselijke primaten, van het fossielenbestand. Ze vergelijken fossiele schedels van verschillende mensen, zoals de neanderthaler, met die van uitgestorven apen zoals Australopithecus (van ‘Lucy’ faam) en ontdekken enkele substantiële verschillen tussen de twee. Aankoop van alle drie in de serie hier: https://bit.ly/2MWY7Tx

Dr. Todd Wood heeft een BS in Biologie van Liberty University in Virginia (1994) en een PhD in Biochemie van de Universiteit van Virginia (Charlottesville, 1999). Onmiddellijk na zijn doctoraatswerk in Virginia aanvaardde Dr. Wood een functie als Directeur Bio-informatica aan het Clemson University Genomics Institute (Clemson, South Carolina). Na ongeveer twee jaar te hebben gewerkt aan de Universiteit van Clemson, accepteerde Dr. Wood in 2002 een faculteitsfunctie bij Bryan College (Dayton, Tennessee). Hij is nu voorzitter van de Core Academy of Science. Voor meer informatie over Dr. Wood kunt u terecht op https://bit.ly/2N2Oraa.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!