Zonnestralen als teken van hoop

by | dec 16, 2017 | Antropologie, Ethiek, Onderwijs

Het is zaterdag 9 december 2017. Ik ben aanwezig op een groot veld in Den Haag.1 Het weer is al even troosteloos als de reden dat ik de Mars voor het Leven meeloop. Het is koud, guur, winderig en af en toe valt er een ijskoude drup. Troosteloos. 33.000 kinderen per jaar omgebracht in de moederschoot, nog voordat zij een voet op de aardbodem konden zetten. Ik heb er geen woorden voor, daarom deze stille mars. Maar net zoals de zonnestralen zich af en toe door de wolken laten zien, zo zijn er ook de verhalen. Verhalen van hen die eerst vóór een abortus wilden kiezen, maar toen ze eenmaal letterlijk voor de beslissing stonden een radicale ommekeer maakten, soms met de hulp van anderen. Het zijn verhalen van hoop!

Ik ben de stichting Schreeuw om Leven dankbaar dat zij de mensen achter deze verhalen willen helpen. Dat zij zich inzetten voor de baby’s die groeien in de moederschoot, een plaats die de veiligste op aarde zou moeten zijn. Om die dankbaarheid te tonen liep ik mee in een indrukwekkende mars, de Mars voor het Leven. Voor hen die slecht ter been zijn of om een andere reden de mars niet konden meelopen is het YouTube-kanaal van de stichting Schreeuw om Leven te raadplegen. Lees daarom de bij deze zin behorende voetnoot en klik op de linkjes.2

De media

Dit jaar was er ook opvallend veel media-aandacht voor de Mars voor het Leven. Iets waar ik ook dankbaar voor ben. Het ongeboren leven verdient namelijk ieders bescherming, of je nu christen, moslim, hindoe of atheïst bent. Daarom heb ik hieronder een overzicht gemaakt van wat de media over de Mars schrijven. Klik op de naam van het medium om te kijken wat er door dat medium geschreven wordt.

Algemeen Dagblad.
Barneveldse Krant.
CIP (1).
CIP (2).

Poster Mars voor het Leven.

De Dagelijkse Standaard.
De Telegraaf.
Den Haag FM.
EO BEAM.
Hart voor Nederland.
IGO.
Katholiek Nieuwsblad.
Life Site News.
Love2bemama.
Marcia per la Vita.
Nederlands Dagblad (1).
Nederlands Dagblad (2).
NOS (1).
NOS (2).
NPO Radio 1.
Nu.nl.
NZG.
Omroep West.
Reformatorisch Dagblad (1).
Reformatorisch Dagblad (2).
Reformatorisch Dagblad (3).
RTL Nieuws.
Schreeuw om Leven (eigen impressie en overzicht).
Staphorst Nieuws.
Volkskrant.
Vrouw.nl.
YouTube (1).
YouTube (2).
YouTube (3).
Zorg.nu.

Voetnoten

  1. De Mars voor het Leven werd dit jaar op het Malieveld gehouden. Meer dan 10.000 mensen kwamen ervoor naar Den Haag om medeleven te betuigen.
  2. Opening door Kees van Helden. Toespraak van Kees van der Staaij. Toespraak Peter Smith. Toespraak van Gert-Jan Segers. Getuigenis van Deborah. Toespraak van Agaath Visser. Toespraak van Arthur Alderliesten. Instructie van Alex van Vuuren. Afsluiting door Kees van Helden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!