Agenda

Abortus, een mensenrecht? (Lezing Hilversum + Livestream)

Home » Events » Abortus, een mensenrecht? (Lezing Hilversum + Livestream)

Reserveer 9 november alvast in uw agenda! Bij leven en welzijn komt Maaike Rosendal van CCBR* uit Canada naar Nederland om voor Logos Instituut en voor KiesLeven.nl te spreken over het thema: ‘Abortus, een mensenrecht?’. Regelmatig spreekt ze met een groep vrijwilligers mensen op straat aan om met hen te spreken over abortus. Dan blijkt het een actueel onderwerp, maar niet alleen in Canada. Ook in Nederland. De verplichte bedenktijd is sinds kort afgeschaft, de abortuspil gemakkelijker te verkrijgen zijn en in het Europees Parlement gaat het zelfs over abortus doorvoeren als mensenrecht.

Hoe denk jij daarover? Heeft een embryo of foetus recht op leven? Of krijgt de situatie en het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw voorrang?

U kunt bij de avond in Hilversum aanwezig zijn of via de livestream meekijken en uw reacties geven. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via dit aanmeldformulier:


Deze lezing is onderdeel van de jaarlijkse Week van het Leven. Bekijk www.weekvanhetleven.nl voor meer informatie over de Week van het Leven zelf.

*CCBR staat voor Canadian Centre for Bio-Ethical Reform

Meer geplande evenementen:

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!